Ens ha arribat un comunicat des de Conselleria que volem fer-vos particeps.

La Xylella fastidiosa és un bacteri que ataca, sense curació en l'actualitat, a diverses plantes d'utilitat econòmica com la vinya, l'olivera, l'ametler, cítrics i plantes ornamentals.

Des que en 2013 es detectara la seua presència a Itàlia, ha arribat a acabar amb milions d'oliveres. Des de llavors, ha aparegut successivament a França (Còrsega i Costa Blava) en 2015 i a Espanya (Balears) en 2016.

Davant la possibilitat que aquest bacteri puga estendre's a terres peninsulars, la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, han iniciat una campanya de conscienciació dirigida tant als professionals dels sectors agrícola i de comercialització i cultiu de plantes ornamentals, com a particulars, advertint del perill que suposa Xylella fastidiosa i així evitar la seua propagació.

Les mesures adoptades estan reflectides en l'Ordre APM/21/2017, de 20 de gener, publicada en el BOE del 21 de gener de 2017, que podeu consultar en aquest enllaç.

Us adjuntem també el cartell publicat en el marc d'aquesta campanya perquè li doneu la difusió que cregueu oportuna.

L'excursió solidària programada per al dia 18 de desembre a Almenara i estanys se suspén pel mal oratge.

Les persones que vulguen contribuir amb els tres quilos d'aliments per lliurar-los al menjador social de Borriana poden portar-los a la seu de la SASE en Nules el dimecres vinent  de 17 a 19 hores.

Carme Orenga

Algunes fotos de la Jornada

Ací teniu el resum de conclusions sobre la Jornada que es va realitzar el dia 8 d'octubre del 2016 "SOBRE LA PARTICIPACIÓ DE LES ASSOCIACIONS I COL·LECTIUS DESPRÉS D'UN INCENDI"

Obrir en altra finestra (CONCLUSIONS.pdf, 64KB)

cartell_jornada_incendis_ok

JORNADA DE REFLEXIÓ SOBRE EL PAPER D'ASSOCIACIONS I COL·LECTIUS DESPRÉS D'UN GRAN INCENDI FORESTAL

Des de la Societat d'Amics de la Serra Espadà tenim el plaer de convidar-vos a una jornada que organitzarem el pròxim dissabte 8 d'octubre amb la intenció de que conèixer de primera mà les conseqüències de l'incendi que aquest estiu va cremar 1.534 ha de bosc als termes d'Artana, Tales, Alcúdia de Veo, Eslida i Onda. També comptarem amb la participació d'un company d'Ecologistes en Acció de La Serrania que compartirà amb nosaltres la seua experiència arran de l'incendi d'Andilla de 2012, i ens introduirà en la capacitat que tenen -o poden tindre- associacions i col·lectius de participar en la recuperació de les zones cremades.

 

Programa:

 

9:00 Punt de trobada en el tanatori d'Artana (darrere la gasolinera)

9:00-11:00 Passeig interpretatiu per la zona cremada

11:00-12:00 Desplaçament fins a l'alberg La Surera en Almedíjar

12:00-14:00 Xarrada a càrreg d'Ecologistes en Acció - La Serrania

14:00-14:30 Espai per a la participació dels assistents

14:30 Dinar

 

Les persones que vulguen quedar-se a dinar en Almedíjar hauran de reservar amb antelació en el telèfon 697 589 001 (Víctor). El preu del menú serà de 10 € per persona.