Fundació

Treballem pel medi Ambient

Amb aquesta organització creada per la SASE, nosaltres hem comprat fins el moment 100 hectàrees de boscos de sureres repartides en tres termes de la Serra: Eslida, Artana i Fondeguilla, que es van adquirir en els anys 94 y 95, amb la finalitat de restaurar-los, pensant que la millor forma de conservar és ser propietaris dels bens a protegir.

Posteriorment aquestos boscos hem anat restaurant-los amb l’objectiu d’accelerar la seva recuperació després dels nombrosos incendis patits per l’Espadà.

Amb aquestes restauracions dels boscos de sureda de l’Espadà, es pretén un afavoriment de la recuperació dels boscos de cara a aconseguir un bosc clímax.

També realitzem divulgació i promoció dels recursos de la serra. Així organitzem cursos de bolets, de l’oli d’oliva, de la mel, jornades de silvicultura i reforestació. Tanmateix realitzem eixides i excursions a altres parcs naturals.

La Fundació Serra Espadà fou creada el 26 de Novembre de 1993 per iniciativa de la Societat d’Amics de la Serra Espadà i la “Fundació Caja Segorbe”, actual “Fundació Bancaixa”.

Per assegurar la viabilitat del projecte actualment la Fundació Serra Espadà està en procés de fusió amb Fundem – Fundació Enrique Montoliu

logo