Sobre la Xylella fastidiosa

 

Ens ha arribat un comunicat des de Conselleria que volem fer-vos particeps.

La Xylella fastidiosa és un bacteri que ataca, sense curació en l’actualitat, a diverses plantes d’utilitat econòmica com la vinya, l’olivera, l’ametler, cítrics i plantes ornamentals.

Des que en 2013 es detectara la seua presència a Itàlia, ha arribat a acabar amb milions d’oliveres. Des de llavors, ha aparegut successivament a França (Còrsega i Costa Blava) en 2015 i a Espanya (Balears) en 2016.

Davant la possibilitat que aquest bacteri puga estendre’s a terres peninsulars, la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, han iniciat una campanya de conscienciació dirigida tant als professionals dels sectors agrícola i de comercialització i cultiu de plantes ornamentals, com a particulars, advertint del perill que suposa Xylella fastidiosa i així evitar la seua propagació.

Les mesures adoptades estan reflectides en l’Ordre APM/21/2017, de 20 de gener, publicada en el BOE del 21 de gener de 2017, que podeu consultar en aquest enllaç.

Us adjuntem també el cartell publicat en el marc d’aquesta campanya perquè li doneu la difusió que cregueu oportuna.